Een draadgebonden bruidsboeket.

Bij dit boeket wordt iedere bloem apart op een ijzerdraadje gezet. Voordat we dat doen snijden we eerst alle bloemen op een bepaalde lengte passend bij de keuze van jouw bruidsboeket. Door iedere bloem steken we dan een ijzerdraadje en draaien deze vast. Zo kan de bloem dus niet meer slap gaan hangen want het ijzerdraadje houdt hem tegen. Ook draaien we een watje met water aan de onderkant van de steel zodat de bloem nog wat kan drinken.

Als alle bloemen op een draadje staan dan binden we deze draadjes één voor 1 aan elkaar. Zo ontstaat er een mooi rond en vol bruidsboeket. Een boeket dus wat niet slap kan gaan hangen of zijn bloemen kan verliezen, dit in tegenstelling tot een “handgebonden” bruidsboeket.  De onderkant van je bruidsboeket werken wij af met blad wat op draad staat. Het handvat van ijzerdraad werken we af met lint zodat het lekker vasthoudt.  Het handvat van je boeket is met deze techniek ook lekker dun.

Het houdt daarom heel fijn vast en is niet zwaarder dan een bruidsboeket waar de stelen nog aanzitten.

Een handgebonden bruidsboeket

is een boeket waarbij de stelen van de bloemen er hoofdzakelijk allemaal nog aanzitten.  Eigenlijk een gewone bos bloemen maar dan heel compact bij elkaar gemaakt. De onderkant van de bloemen wordt ook bij deze techniek afgewerkt met blad. Een handgebonden bruidsboeket heeft een dikker handvat dan een draadgebonden boeket. Het is door alle stelen vaak ietsje zwaarder. De stelen worden, bij het stuk waar je het bruidsboeket vasthoudt, met lint afgewerkt.

Een handgebonden boeket heeft een trendy uitstraling en kan in het water gezet worden.

  • De bloemenwinkel van Joure
  • Persoonlijke aandacht
  • Voor 12 uur besteld, dezelfde dag bezorgd!